Çmimet e shisheve të qelqit vazhdojnë të rriten dhe disa ndërmarrje të verës janë prekur

Që nga ky vit, çmimi i qelqit pothuajse është “rritur deri në fund”, dhe shumë industri me kërkesë të madhe për xhami e kanë quajtur atë “të padurueshëm”. Pak kohë më parë, disa ndërmarrje të pronave të paluajtshme thanë se për shkak të rritjes së tepërt të çmimit të xhamit, u duhej të ripërshtatnin shpejtësinë e ecurisë së projektit dhe projektet që duhet të kishin përfunduar këtë vit mund të mos realizohen deri në vitin e ardhshëm.
 
 
 
Pra, për industrinë e verës, e cila gjithashtu ka një kërkesë të madhe për gotë, çmimi “deri në fund” a rrit koston e funksionimit dhe madje ka një ndikim real në transaksionet e tregut?
Sipas burimeve të brendshme, rritja e çmimeve të shisheve të qelqit nuk filloi këtë vit. Qysh në vitin 2017 dhe 2018, industria e verërave u detyrua të përballet me rritjen e çmimeve të shisheve të qelqit.
 
 3
 
Sidomos me rritjen e “ethet e salcës dhe verës” në të gjithë vendin, një numër i madh kapitali hyri në pistën e salcës dhe verës, gjë që rriti shumë kërkesën për shishe qelqi në një kohë të shkurtër. Në gjysmën e parë të këtij viti, rritja e çmimeve e shkaktuar nga rritja e kërkesës ishte mjaft e dukshme. Që në gjysmën e dytë të këtij viti situata është zbutur me “dorën” e Administratës Shtetërore të mbikëqyrjes së tregut dhe rikthimin racional të tregut të salcave dhe verërave.
 
 
 
Megjithatë, disa presione të shkaktuara nga rritja e çmimit të shisheve të qelqit janë transmetuar në ndërmarrjet e verës dhe tregtarët e verës.
 
 
 
Kreu i një kompanie Baijiu në Shandong tha se ai angazhohej kryesisht në Baijiu të nivelit të ulët, kryesisht duke marrë vëllim dhe marzhi i fitimit ishte relativisht i vogël, kështu që çmimi i materialeve të paketimit kishte ndikim të madh tek ai. “Nëse nuk i rrisni çmimet, nuk do të ketë fitim. Nëse rrisni çmimet, keni frikë nga reduktimi i porosive, kështu që tani jeni në dilemë.” Tha përgjegjësi.
Përveç kësaj, disa kantina boutique kanë ndikim relativisht të vogël për shkak të çmimit të tyre të lartë për njësi. Pronari i një distilerie në Hebei tha se që nga ky vit janë rritur çmimet e shisheve të verës, kutive të dhuratave të ambalazheve prej druri dhe materialeve të tjera ambalazhimi, ndër të cilat rritja e shisheve të verës është relativisht e madhe. Edhe pse fitimi ka rënë, ndikimi nuk është i rëndësishëm dhe rritja e çmimit nuk merret parasysh.
 
 
 
Një tjetër pronar i kantinës tha në një intervistë se megjithëse materialet e ambalazhimit janë rritur, ato janë brenda kufijve të pranueshëm. Prandaj, rritja e çmimit nuk do të merret parasysh. Sipas tij, kantinat e verës duhet t'i marrin parasysh paraprakisht këta faktorë kur vendosin çmime në fazën fillestare, dhe një politikë e qëndrueshme çmimesh është gjithashtu shumë e rëndësishme për markat.
2 (1)
Mund të shihet se situata aktuale është se për prodhuesit, tregtarët dhe përdoruesit fundorë që shesin markat e verërave "të mesme dhe të larta", rritja e çmimit të shisheve të qelqit nuk do të çojë në rritje të konsiderueshme të kostos.
 
 
 
Prodhuesit që prodhojnë dhe shesin verë të nivelit të ulët ndihen më të thellë dhe kanë presion mbi rritjen e çmimit të shisheve të qelqit. Nga njëra anë, kostoja rritet; Nga ana tjetër, ata nuk guxojnë të rrisin lehtësisht çmimet.
 
 
 
Vlen të përmendet se rritja e çmimit të shisheve të qelqit mund të ekzistojë për një kohë të gjatë. Si të zgjidhet kontradikta midis "kostos dhe çmimit" është bërë një problem që prodhuesit e markave të verërave të nivelit të ulët duhet t'i kushtojnë vëmendje to.

Koha e postimit: Shkurt-15-2022
  • E mëparshme:
  • Tjetër:
  • Lini Mesazhin Tuaj